Kees de Haas

Kees de Haas

 

Geboren:  6 april 1950  Beneden Leeuwen

 

Woonachtig:  Beneden Leeuwen

 

Instrument: gitaar

Kees heeft in veel verschillende bands gespeeld alvorens in 1990 lid te worden van de LACIONS.

Hij woonde tegenover ICI en hoorde hem elke dag repeteren in de schuur. Vandaar dat hij van meet af aan een groot bewonderaar van THE LACIONS was. Kees speelde toen niet bij de band.

Zijn eerste optreden was in 1967 in zaal Kruisbergen op het destijds populaire songfestival.

Een  jaartje  later vormde hij zelf samen met  Theo de Kok†  en Joop van de Geer de 3 mans formatie BRUCE.

Daarna was er  een korte periode bij SOUND IMAGE en heeft hij een tijd in de commerciële band THE SENSATIONS gespeeld. Hierna als invaller nog een tijdje bij de TINEKE KUSTERS BAND.

In die tijd heeft  hij ook zo’n 10 jaar als gitarist en zanger bij het kerkkoor van Wamel gespeeld. De harmonie van Wamel behoorde toen tot de top in Nederland. Zij hadden een project waar gitaren bij nodig waren. Ici, Theo de Kok en Kees hebben toen enkele legendarische optredens meegespeeld  door heel Nederland.

In 1971 is hij bij de Wijchense  band THE MISTIES gaan spelen. Dit heeft zo’n 8 jaar geduurd.

Rond 1980 werd een tijd lang elke maandag gerepeteerd en eigen nummers gemaakt in de studio bij Ici, samen met Herman Lamers en Victor Kerkhof. Hieruit zijn nummers ontstaan die heden ten dagen nog een hit zouden kunnen worden. Uit de studio sessies ontstond de band AMUSING WALLOONY, waar Kees geluidmixer bij was.

In 1990 tijdens de nacht van Leeuwen kwam Kees de jongens van de LACIONS weer eens tegen. Er ontstond een gesprek en toen werd besloten weer muziek te gaan maken, die ze zelf mooi vonden.

Dat was de revival van THE LACIONS.

Er is een uitgebreid repertoire ontstaan van prachtige nummers, die telkens wisselend worden uitgevoerd. Speciale optredens met speciale gasten uit de sixties tijd.  Te veel om op te noemen.

Kees vind het een voorrecht om in zo’n goede band te kunnen spelen en hoopt dan ook nog minimaal tot zijn 80ste  met de jongens door te kunnen gaan.