NieuwsDe tickets liggen bij ons achter de bar dus kom dit weekend nog langs♥️ Vanaf maandag 25 juli zijn de tickets ook bij De Rijk Kantoorshop in Beneden Leeuwen en Dick Smits in Dreumel verkrijgbaar 😎The Lacions bij Leones.......

Geweldig concert en beregezellig!

<<Klik Hier>> om foto's te bekijken en ook een beetje van de sfeer te proeven.


Concert The Lacions verplaatst naar vrijdag 8 juli.

Het optreden op 17 juni bij Leones kon niet doorgaan vanwege een Coronabesmetting van een van de bandleden. Dit is nu verplaatst naar vrijdag 8 juli. De avond begint 20.00 uur.

De toegangskaarten voor het concert van 17 juni blijven geldig voor 8 juli.


17 juni Leones Supportersclub

De supportersclub van Leones viert haar 25 jarig bestaan. Op deze avond zal de echte Sixties sfeer te proeven zijn. Hiervoor zorgen natuurlijk The Lacions.

Afhalen van toegangskaarten kan nog op:

Zondag 15 mei van 13.00 - 14.00 uur

Donderdag 19 mei van 19.00 - 20.00 uur

Af te halen in het Leones Clubhuis!


5 juni Froggypop in Altforst.

1e Pinksterdag zijn de Lacions weer te zien in Altforst op het Froggy Pop festival.


The Lacions in 2022

Na de coronaperiode mogen we weer en gaan we er een leuk jaar van maken met verschillende concerten.

Kijk hiervoor in de agenda!


 

Groet: Ici - Frans - Jos - Kees - Victor   en Hans (management) Sander (Geluidsregistratie)


Hoera.........we mogen weer.

De coronamaatregelen zijn versoepeld en we zijn gevaccineerd! Inmiddels zijn we begonnen met de repetities en we kunnen jullie verzekeren dat we enthousiast bezig zijn de draad weer op te pakken na een jaar corona ellende.

Natuurlijk gaan we weer een paar concerten doen om samen met onze fans en belangstellenden te kunnen genieten van de lekkere Sixties muziek. Onze eerstvolgende gigs:

Zondag 25 Juli 2021 : The Lacions in Zyfflich

Concert in de prachtige beeldentuin van Nieuw Begin

Aanvang 15.00u  Entrée: €10,-   Reserveren verplicht!

Sinds gisteren (18 juli 2021) zijn de corona-maatregels in Duitsland aangepast. Daarom........

Iedereen moet tevoren reserveren/aanmelden/registeren. Dit kan via de website  www.nieuwbegin.de of mailen: sambom@hotmail.de   Bellen kan ook: 0049 2826 918532

  • Let u svp op de 1,5m maatregel!
  • Het zou ook fijn zijn als u gepast kunt betalen aan de kassa. (Geen pin). Hartelijk Dank!

“Bij slechte weersverwachtingen kan de zaak te elfder ure nog afgeblazen worden. Hou de website www.nieuwbegin.de in de gaten”


Zaterdag 14 augustus: Jachthaven de Schans in Alphen

Vanwege de aangescherpte coronaregels en de problemen met het waterstand gaat dit concert op deze datum niet door.

Er wordt gezocht naar een alternatieve datum in september. Indien dit bekend is zullen we dat uiteraard vermelden op onze website.


 

 

CORONA ook in 2021

Voor alle artiesten en musici heeft de Corona pandemie  consequenties. De Horeca is gesloten, festivals en concerten zijn niet mogelijk.

Ook voor de Lacions betekent dit een periode van muzikale inactiviteit, ook omdat repetities niet zijn toegestaan.

Er is licht aan het einde van de tunnel en we hopen dat als de omstandigheden wijzigen we de repetities weer kunnen hervatten en dat we onze fans weer kunnen verrassen met een aantal leuke concerten.

Hou vol en blijf gezond!


The Lacions in 2020

In 2020 waren weer een aantal concerten gepland. Door de corona pandemie zijn  ze bijna allemaal vervallen.

Wel waren we in Alphen voor twee corona proef concerten. Foto's hiervan kun je vinden elders op onze website.


 Nieuws uit 2019:


 


16 november zijn The Lacions in de Rosmolen in Beneden Leeuwen. Dit wordt een concert samen met de bekende The Clarks uit Den Haag. Deze band is wekelijks te bewonderen in het TV programma Veronica Inside van Johan Derksen.

De kaartverkoop is inmiddels gestart <<Klik Hier>>


10 augustus bij Jachthaven/Camping De Schans in Alphen.

Wie herinnert zich niet het schitterende concert van vorig jaar zomer. Onverwacht een optreden van The Lacions waar zonder veel reclame honderden liefhebbers van de prachtige muziek uit de sixties op af kwamen.

Op verzoek wordt op 10 augustus dit concert herhaald en de verwachting is dat er een grote belangstelling van fans en liefhebbers zal zijn.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij:

Dick Smits in Dreumel

The Read Shop in Beneden Leeuwen

De Schans in AlphenZondag 28 Juli : The Lacions in Zyfflich

Project ‘Nieuw Begin’ heeft de eer om zondag 28 Juli op haar ‘The Lacions’ op haar podium te presenteren. De oudste, nog (weer) spelende beatgroep in Maas en Waal en verre omstreken stamt uit Beneden- Leeuwen. Ze zijn begonnen in 1964 en speelden tot eind jaren 60. Vandaag de dag zijn drie van de oorspronkelijke vier leden nog steeds actief. Hoe dat ging? Dat doen de heren tijdens hun optreden uit de doeken.
Op het repertoire van The Lacions staan oa nummers van the Beatles, Stones, Shocking Blue, Steelers Wheel, the Doors, Sandy Coast, Queen, the Who, CCR, Golden Earrings etc. Gespeeld wordt er zoals het bedoeld is en zoals het moet klinken. Kortom een middag met The Lacions is een feest van herkenning op hoog muzikaal niveau. Goud van Oud. We vegen de dansvloer bij!
Welkom!
Aanvang 15.00u  Entrée: € 7,50 Reserveren? Graag!

Wij stellen het op prijs als u wilt reserveren. Dit kan telefonisch via 0049 2826 918532 of via sambom@hotmail.de


 

The Lacions in Zyfflich

Een kleine impressie van een middag in de beeldentuin van "Nieuw Begin" in Zyfflich.

Apart en heel erg gezellig.2019 met The Lacions

The Lacions zijn dit jaar actief op verschillende plaatsen. Op 9 juni (1e Pinksterdag) zijn ze op het Froggypop festival in Altforst tijdens de Pinkstervaria. Een programma met de rockformatie Seven Thirty en met DIX (Americana). The Lacions zullen deze middag afsluiten.


22 juni spelen The Lacions ter gelegenheid van het 40 jarig jubileum van tennisvereniging Bolete in Boven Leeuwen. De vereniging waar Jos en Frans ongeveer vanaf het begin lid zijn.


28 juli is er een concert in Zyflich (Duitsland) Meer info volgt.


10 augustus is er een concert gepland in de jachthaven De Schans in Alphen. Wordt dit een vervolg op het schitterende muziekfstijn van vorig jaar?


16 november in de Rosmolen in Beneden Leeuwen. Dit wordt een concert samen met de bekende The Clarks uit Den Haag. Deze band is wekelijks te bewonderen in het TV programma Veronica Inside van Johan Derksen.The Lacions zijn van toen en nu!

Op een donkergrijze herfstmiddag met je vrienden naar zaal Janssen Steenberg om hét concert te gaan bijwonen van The Lacions. Dán heb je pas mazzel. Temeer, omdat de kaartjes voor dit regionaal legendarische muziekfestijn in no time over de toonbank gingen.

Je bent één van die driehonderd gasten die een middagje Goud van Oud tegemoet gaan. De vijf muzikanten Ici, Frans, Jos, Viktor en Kees hebben het podium betreden en nemen hun positie in tussen alle apparatuur, instrumenten en die ene staande schemerlamp, die de visuele herinnering aan de jaren 60 moet versterken.

btn_LEESMEER.gif


Concert The Lacions "Back in Town" uitverkocht.

Woensdag 24 oktober startte de kaartverkoop voor dit unieke concert. De belangstelling was/is bijzonder groot. Binnen 4 dagen waren alle kaarten verkocht!


The Lacions Back in Town   

Door Rinie van Haren

Als The Lacions aankondigen dat zij weer een concert gaan organiseren, maakt dat veel los bij muziekliefhebbers uit de regio. Al snel gaan dan de gedachten van velen dan terug naar de fameuze Goud-Van-Oud-concerten aan het begin van deze eeuw. Deze muziekformatie is legendarisch in onze regio en een begrip bij generaties waarbij de zo kenmerkende muziek van de jaren ’60 en ’70 als onderdeel van de muzikale opvoeding fungeerde. En hoewel ik me vooraf had voorgenomen om vooral over het aanstaande concert te gaan schrijven en niet zozeer over de rijke historie van The Lacions, ontkom ik er gewoonweg niet aan. Het bruist van de herinneringen, anekdotes en muzikale hoogtepunten.

De redactie van de website "Blik op Beneden Leeuwen" had een interview met The Lacions.

Om het volledige artikel te lezen <<Klik Hier>> 


 


Voorverkoop start!

Vanaf woensdag 24 oktober 13.00 uur start de verkoop van de kaarten voor het "Goud van Oud"concert van The Lacions. Dit concert staat zondag 25 november op de agenda. Zie onderstaande poster.

Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij The Read Shop, Zandstraat 127b, Beneden Leeuwen.


 


Open podium in Zyfflich

Gea-Passies-foto-1-3.jpg
 
 

Zondag 23 September: The Lacions

De oudste, nog (weer) spelende beatgroep in Maas en Waal en verre omstreken. De band stamt uit Beneden-Leeuwen, ze zijn begonnen in 1964 en speelden tot eind jaren 60. Vandaag de dag zijn drie van de oorspronkelijke vier leden nog steeds actief. Hoe ging dat? Dat doen de heren tijdens hun optreden uit de doeken.

Op het repertoire van The Lacions staan nummers van the Beatles, Stones, Shocking Blue, Steelers Wheel, the Doors, Sandy Coast, Queen, the Who, CCR, Golden Earrings etc. Gespeeld wordt er zoals het bedoeld is en zoals het moet klinken. Kortom een middag met The Lacions is een feest van herkenning op hoog muzikaal niveau. Goud van Oud.

Aanvang 15.00u   Entrée: € 7,50   Reserveren aanbevolen. Zie ook www.nieuwbegin.de


Gezellig om er bij te zijn!

The Lacions zijn te gast bij:

Jachthaven-Camping "De Schans" in Alphen

Zaterdag 4 augustus 2018   Aanvang 20.30 uur  Gratis Entree

www.deschansalphen.nl


The Lacions op Froggypop

Tijdens Pinkstervaria Altforst 2018 wat in het Pinksterweekend wordt gehouden zijn The Lacions te zien en te horen op het Froggypop festival op zondag 20 mei. Een mooi moment voor een echt Goud van Oud concert.


Het bloed kruipt......

Na een pauze van 3 jaar zijn The Lacions sinds januari 2017 in dezelfde samenstelling weer actief. Muziek blijft toch een schitterende hobby. Sinds begin 2017 is het de bedoeling dat de band iedere 2 weken een avondje bij elkaar komt om te musiceren. Besloten werd om geen optredens/concerten meer te doen.

Naast muziek uit de jaren 60 wordt er nu ook af en toe een uitstapje gemaakt naar nieuwer repertoire, wel passend in de sixties sound.

De afspraak niet meer op te treden is inmiddels wel iets aangepast. Toen bekend werd dat de band weer "actief" was kwamen er regelmatig verzoeken voor een concert. Incidenteel werd hierop door de band positief gereageerd. Zo was er in september 2017 een concert in het Streekmuseum in Beneden Leeuwen waar op dat moment een expositie werd gehouden over de bandjes uit de jaren 60. In december was er nog een prachtig concert tijdens een groot feest van vrienden.

Al met al ...........The Lacions  zijn er weer met de bedoeling nog lang door te gaan.

 


The Lacions II

In 1990 kwamen Jos, Frans en Ici bij elkaar met de wens hun oude, inmiddels weer sterk in populariteit groeiende beatmuziek uit de jaren 60 nog eens te gaan spelen en de naam The Lacions weer van stal te halen. Kees de Haas, met wie Jos en Ici al eerder hadden samengespeeld werd gevraagd bij de band te komen als zanger-gitarist, wat een gouden greep was. Daarnaast kwamen ook Al van Zandvoort en Henk Schiks (ex-Sound Image) bij de band. Na het afscheid van Al en Henk kwam toetsenist Victor Kerkhof in 1997 de band versterken en speelt sinds die tijd met groot plezier bij The Lacions. Sinds 2004 is er ook aanvulling van zangeres Marijke, die ook een aantal typische sixties songs voor haar rekening neemt.

Zoals gezegd, in 1990 werd begonnen met de eerste repetities. Na een uiterst gezellige tijd van repeteren met veel lachen, gieren, brullen en verhalen werd het idee geboren om eenmalig een reünieconcert te geven. Na een Try-Out was het dan zover.....november 1991 het reünieconcert van The Lacions. Op basis van de vooraankondiging was de zaal binnen een paar uur totaal uitverkocht. Dit smaakte naar meer; het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. De jaarlijks terugkerende Sixties avond was een feit.

Ruim 23 jaar na het eerste reünieconcert was de Sixtiesband The Lacions nog aktief. In 2013 werd besloten te stoppen. Het was mooi geweest! 

Of er ooit nog een Last Farewell Concert komt?


 

31 Mei 2013 The Lacions op Woodstock Festival.

The Lacions zijn dit jaar een van de acts op het "Woodstock"Festival in Zyfflich (Bij Kleve - Duitsland). Zyfflich is ook al jaren bekend van het Bluesfestival. Dit jaar heeft de organisatie beide festivals gekoppeld in een weekend. Op vrijdag het Woodstock gebeuren en op zaterdag 1 juni het Bluesfestival.

Vrijdag 31 mei zijn de volgende steengoeie bands te beluisteren: Woodstock Tribute Band - Joe Cover Band - Joan Baez - Melanie - The Jimmy Hendrix Alive Project en natuurlijk The Lacions. Wil je meer weten? 


The Lacions in een film over Stella Kelder Nijmegen.
 
Vorig jaar is er begonnen met het maken van een filmdocumentaire over "Stella Kelder" in Nijmegen.
Dit was de roemruchte poptempel in de jaren 60 waar op verschillende podia menig bekende bands de basis legde voor hun muzikale carrière.
Ook The Lacions traden daar veelvuldig op. Wij zijn waarschijnlijk nog de enige actieve band uit die tijd.
 
Over de popgeschiedenis in Stella is nu een film gemaakt met o.a. The Lacions.
De officiële première is gepland voor de derde week van september a.s en zal in principe tegelijkertijd zijn met de presentatie van het boek van Frank Antonie van Alphen over 50 jaar Nijmeegse popmuziek.  Een locatie hiervoor wordt nog gezocht maar je kunt hierbij denken aan Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Marienburgkapel), LUX of misschien Doornroosje.
 
Een promo van deze film kun je hieronder zien.
 

Abbacz en The Lacions, Terwolde

Op zaterdag 20 april keren de jaren '60 en '70 weer terug in Zaal  De Groot op De Vecht. Ook dit jaar komen er weer 2 top livebands naar De Vecht, namelijk, op veler verzoek, de band Abbacz uit Praag en een echte jaren 60-band The Lacions uit  Beneden Leeuwen.
Tijd: 20.00-24.00 uur, zaal is open om 19.30 uur.

datum: 29 apr 2013
aanvang: 20:00 uur
prijs: € 15,00 (incl. gratis kop koffie/thee bij binnenkomst)
type: Pop

 
Uitnodiging voor fans.
 
van: Minie en Jan    30 maart 2013 11:27
 
Beste fans van The Lacions,

Op zaterdag, 20 april a.s. komen "The Lacions" naar zaal De Groot, Avervoordseweg 2, 7396 PE in Terwolde (De Vecht.)om een concert te geven tijdens de jaarlijkse Sixties/Seventies Night.
The Lacions treden op van 20.00 uur tot ongeveer 21.30 uur.) Dan volgt er een pauze van ongeveer een half uur. Om 22.00 uur begint het optreden van de Abba tribute band "Abbacz" uit Praag.
Alles wordt live gespeeld en met deze 2 topbands kan de avond niet meer stuk.
Als jullie tussen 19.30 uur en 20.00 uur komt, krijgen jullie een gratis kopje koffie of thee.
Kom allemaal op 20 april a.s. naar Terwolde.
Kaarten à Euro 15,-- kunnen gereserveerd worden via tel.nr. 0571 291888
Wij wensen U Fijne Paasdagen!! Tot 20 april a.s.

The Lacions voor Stichting KiKa.
 
Op zaterdag 24 maart werken The Lacions mee aan een uitgebreid programma voor de stichting KiKa. Doel is uiteraard om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor deze geweldige stichting voor kinderen met kanker.
Dit Goud van Oud concert wordt georganiseerd in het Brabantse St.Michielsgestel en er werken 4 bands aan mee.